MİGREN
Herhangi bir organik sebebe bağlı olmayan kronik baş ağrısı yaşadığımız çağın belki de en başta gelen sağlık problemlerinden birisidir. Dünya üzerinde milyonlarca insan baş ağrısı nedeni ile hekime başvurmakta ve uzun seneler boyunca birçok ilaç kullanmak zorunda kalmaktadır.
MİGREN
MİGREN
KRONİK BAŞ AĞRISI
Herhangi bir organik sebebe bağlı olmayan kronik baş ağrısı yaşadığımız çağın belki de en başta gelen sağlık problemlerinden birisidir. Dünya üzerinde milyonlarca insan baş ağrısı nedeni ile hekime başvurmakta ve uzun seneler boyunca birçok ilaç kullanmak zorunda kalmaktadır.
Baş ağrısının nedeni üzerine çeşitli teoriler olmasına rağmen, hala tam olarak açıklanamamıştır. Dolayısıyla bu amaçla kullanılan ilaçlarda, hastalığın nedenini ortadan kaldırmaktan çok, oluştuktan sonra azaltmaya yöneliktir. Bu ilaçlar belki ataklar sırasında hastalarda geçici bir rahatlama sağlamakta ancak, tekrar ortaya çıkmasını önlememektedir. Bu nedenle baş ağrısı çeken insanlar, şikayetleri için alternatif tedavi yöntemleri aramak zorunda kalmışdır.
Baş ağrısının direk olarak ölümcül sonuçları olmamasına rağmen, özellikle ataklar sırasında etkilediği insanlarda çok ciddi iş ve zaman kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle üzerinde önemle durulması gereken bir hastalıktır. Baş ağrısı denilince akla ilk gelen migren tipi ağrıdır. Çoğumuz zaman zaman bu tip ağrı çekmişizdir. Migren tipi ağrı, başın tamamını kaplayabileceği gibi, bazen de başın yarısını tutabilir. Bu tip halk arasında yarım baş ağrısı olarak tanımlanır. Migren ağrısı ataklar halinde gelir. Ataklar arasındaki süre kimi insanda kısa, kiminde uzundur. Hasta ağrının geleceğini hisseder, kendine ona göre rahat bir yer arar. Migren tipi ağrının süresi kısa olabileceği gibi, 2-3 günde sürebilir.
I. Migren’in aşamaları (fizyopatolojisi)
- Ön Aşama: Migren ağrısını ışık, yüksek ısı, soğuk, güneş, gürültü, kalabalık, rüzgar ve nem gibi faktörler başlatabilir. Bu nedenle hasta kendini bunlardan korumak için, sessiz, karanlık, gürültüsüz ve yalnız bir ortam arar. Bu aşamada ışığa karşı hassastırlar, görsel problemleri vardır. Baş dönmesi, vücutta karıncalanma, genel bir kırıklık hali vardır. Bu dönemde yapılan tetkiklerde beyin arterlerinde daralma saptanmıştır.
- Ağrı Aşaması : Zonklayıcı, tek taraflı baş ağrısı, bulantı ve kusma vardır. Yine bu dönemde yapılan tetkiklerde beyin arterlerinde gevşeme ve şişme olduğu saptanmıştır.
- Ödem Aşaması : Şişme ve ödem vardır. Kaba, donuk, uzun süreli bir ağrı vardır. Damar dışı çevre dokuya sıvı sızmıştır ve ödem vardır. Migren hastalarında bulantı ve kusmalar olabilir. Kafa içi basınç artmasına bağlı olarak genelde bulantı, kusmaya huzursuzluk eşlik eder. Ağrının şiddeti hastadan hastaya değişir, bazen çok şiddetli bazen de daha hafif seyreder, hastanın iştahı azalır. Migrende damarlarda daralma ve genişlemeler olur. Her iki durumda da damar dışına sıvı sızar bir taraftan ödemin yaptığı basıya bağlı ağrı, diğer taraftan dokuların yeteri kadar oksijen alamamasına bağlı olarak ağrı oluşur.
II. Kronik Baş Ağrısının Türleri
- Hasta Bina Sendromu: Modern ofis içindeki zararlı etkiler sebebi ile oluşan baş ağrısıdır. Hasta moralsiz, yorgun, sık sık uykusuzluk, konsantrasyon bozukluğu, gözlerde irritasyona bağlı yaşarma hisseder.
- Küme Baş ağrısı: Göz etrafında sıkıcı ve baskı yapan, şakaklara yayılan ağrı vardır . Göz kızarıktır, sulanır, kaşınır, burun akıntılıdır.
- Gerilim Tipi Baş ağrısı: Sabah kalktığında baş ağrısı vardır, ağrının yeri çok lokalize değildir, bazen haftalarca sürebilir. Sinüzitler ve servikal omurga rahatsızlıkları, çene eklemi rahatsızlıklarında sık görülür. Hasta, yoga, doğa yürüyüşü gibi dinlendirici aktivitelerle rahatlar.
- Stres Baş ağrısı; Stresli bir günün sonunda istirahate geçince ortaya çıkan baş ağrısıdır İnsanlar çalışırken strese bağlı olarak beyin damarlarında daralma olur. Stres bitince beyin damarlarında genişleme olur ve bu da damar dışına sıvı çıkmasına neden olur. Sonuçta, oluşan ödemin dokulara basınç yapması ve dokuların oksijensiz kalması sonucu baş ağrısı görülür. Kafa derisi kırmızı, sıcak ve ağrılıdır.
- Havaya Bağlı Baş Ağrısı : Hava durumunun hassasiyetine bağlı baş ağrısıdır. Genelde sinir sistemi zayıf olanlarda havadaki elektromanyetik dalgaların irritasyonuna bağlı olarak damarlarda hassasiyet oluşur. Bunun akabinde de ağrılar oluşur. Ataklar geçtiğinde her şey normale döner. Ancak hasta endişeli ve huzursuzdur, çünkü ağrının tekrar geleceğini bilir ve düşünür. Migren tipi baş ağrısı toplumda hiç de azımsanmayacak kadar fazladır.
III.Migren hastalarının sayısı gün geçtikçe neden artmaktadır?
Bunun birçok sebebi olmasına rağmen, en sık olarak insanların gerek iş ve gerekse özel hayatları sırasında daha fazla strese maruz kalması gösterilmektedir. Ayrıca genetik faktörlerinde baş ağrılarının ortaya çıkmasında etkili olabileceği söylenmektedir. Endüstrileşmiş toplumlarda oran kırsal toplumlara göre çok yüksektir. Bu da beslenme alışkanlıklarına bağlıdır Endüstri toplumunda hazır gıda ve rafine edilmiş gıda tüketimi fazladır. (gıdaların hazırlanışı, saklanma şekli, korunması ve sunulma şekli ile ilgilidir). Hazır gıdalarla beslenen toplumlarda oran çok artmaktadır. Bizim toplumumuzda da migren, özellikle son 30 yılda marketlerde satılan paketlenmiş hazır gıdalarla beslenen kişilerin sayısının artışına paralel olarak daha fazla görülmektedir. Bazı gıdaların çok fazla tüketilmesi de baş ağrısına neden olabilir. Örneğin; Histamin, triamin gibi biyogenaminleri içeren gıdalar (peynir, şarap), feniletildiamine içeren gıdalar da(çikolata-kahve) baş ağrısına neden olabilir.
Bütün bunların dışında kanımca en önemli sebep yaşadığımız çevrede sık olarak maruz kaldığımız fiziksel ve kimyasal toksik maddelerdir. Boyaların içeriğinde olan kimyasallar ( kursun, polietilen, benzen, vs), tarımda kullanılan yabancı ot öldürücü kimyasallar, böceklerle mücadele de kullanılan kimyasallar, kişisel temizlikte kullanılan kimyasallar,(saç boyaları, ojeler vs.) insan organizmasının normal olarak çalışmasına ciddi zararlar vermektedir. Ayrıca bu maddeler normal bağırsak florasındaki dengenin bozulmasına, dolayısıyla bağırsağın görevi olan emilim ve immünite fonksiyonlarının yeterince yapılamamasına ve sonuçta kronik baş ağrısı gibi birçok hastalığa neden olmaktadır.
Baş ağrısının diğer sebepleri arasında gelişi güzel ilaç kullanımı(özellikle antibiyotikler, steroidler, ağrı kesiciler), diş hekimliğinde dolgu malzemesi olarak kullanılan amalgam(civa, gümüş, alüminyum, kalay vs) sayılabilir. Uzun yıllardır migrenin sebebi olarak stres gösterilmiştir. Migren veya başka bir hastalıkta elbette stresin etkisi vardır. Ancak burada önemli olan stresin varolan problemi arttırdığı, su yüzüne çıkarttığı veya altta yatan sebebi provoke (uyarır) ettiğidir.
“Eğer hastalık varsa ve hastalığın adı konmuş ise tedavisi olmalıdır.” “Doğru tespit tedaviyi doğru yönlendirir.”
Tedavi
Hastalığın sebeplerine yönelik bu saptamadan sonra tedavi tamamen buna yönelik olarak yapıldığı takdirde sonuç almak çok kolaydır. Bu amaçla kliniğimize baş vuran hastalarımızdan öncelikle detaylı bir anamnez (hikaye) alınmakta ve fizik muayene yapılmaktadır. Daha sonra hastalarımıza biyorezonans yöntemi ile bazı testler uygulanmakta ve bunların sonuçlarına göre tedavi başlanmaktadır. Yapılacak bu testler hastalığın nedenini tespit etmede ve daha sonra ortadan kaldırmada bize yol göstermektedir. Yapılacak bu tedaviler her hastaya özel olarak planlanmakta ve kesinlikle hastaya hiçbir şekilde zarar vermemektedir
KLİNİĞİMİZDE YAPILAN BİYOREZONANS TESTLERİ
- Kompriensiv test: Genel tarama testidir ve hastanın genel durumu hakkında bilgi verir. Her hastaya uygulanır.
- Gıda intolerans testi: En önemli testlerdendir. Hastanın hangi gıdalara allerjisi olduğunu veya intoleransı olduğunu tespit eden testtir.
- Allerji profil testi: Hastanın neye karsı allerjisi olduğunu belirleyen testtir. Allerjik hastalarda ve deri hastalıklarında çok belirleyicidir.
- Bağırsak flora testi : Bütün hastalıklarda bağırsak florası hastalığın oluşmasında asıl etkendir. Her hastalıkta değerlendirilen testtir.
- Ağır metal testi:Vücuttaki ağır metalleri tespit eden testtir. Ağır metaller, bağırsak florasının bozulmasında etkendir (toksik etki yapar). Hormon salgılayan glandlarda(bezlerde) birikerek, bezlerin işlevini bozarak hastalığa sebep oluşturur. Sinir sistemi, beyin, omirilik, periferik sinir sistemi dokularında birikirek hastalık oluşturur. Bu nedenle bu testle vücudumuzda tespit edilen ağır metaller en kısa sürede uzaklaştırılmalıdır
- Hormon testi: En önemli testlerdendir, hormonlar vücudumuzu idare eden gizli patronlardır. Çoğu hastalıkta azlığı veya çokluğu ile işin içindedir.
- Nörotransmitter testi: (Seratonin, histamin, dopamine vs.): Allerjik hastalıklarda(ektopik dermatit, alerji , ürtiker vs), nörolojik hastalıklarda, (parkinson vs.), psikolojik hastalıklarda (şizofren, depresyon, panik atak, anksiyete vs), başağrılarında (migren vs.) kullanılan bir testdir.
- Emosyonel test : Bazı hastalıklarda etken olan duygulardır.
- Toksin testi : Vücutta herhangi bir yolla bulunan toksinleri bu testle tespit ederiz. Toksinler daha çok solunum yoluyla alınır. (Kimyasal toksinler, radyoaktivite, elektriksel stress vs.)
- PH testi : Vücudun pH sını belirleyen testtir, oldukça önemlidir. Vücut normal pH nın dışına çıktığı zaman hastalıklar için zemin oluşur.
Yukarıdaki testlerle hastalık etken ve etkenleri tespit edilir. Elde edilen veriler neticesinde HER HASTAYA ÖZEL tedavi protokolleri oluşturulur. Bu testlerin yanı sıra kliniğimizde ayrıca ACUGRAPH CİHAZI kullanılarak, hastalar Çin tıbbı açısından değerlendirmektedir. Bu cihaz vücudumuzda bulunan meridyenlerde dolaşan enerjideki eksiklik ve fazlalıkları tespit etmekte ve bunların düzeltilmesine yönelik akupunktur reçeteleri vermektedir. Kronik baş ağrılarının tedavisinde çok önemli bir yeri olduğu herkes tarafından bilinen akupunktur yöntemi, diğer yöntemlerle birlikte kliniğimizde başarı ile uygulanmaktadır.
Sonuçta; Vücut için zararlı olan gıdaların diyetten uzaklaştırılması, vücudun metabolik faliyetlerinin düzeltilmesi ve akupunktur ile vücudun kendi kendini tedavi etme yeteneğinin desteklenmesi ile hastalık tedavi edilmekte ve kesin sonuçlar alınmaktadır.
MİGREN
- Migren ağrılarının oluşmasına sebep olan etkenlerin tespitinden sonra biorezenans tedavi tekniği ile hastaya Detoks yapılır.
- Tespit edilen ajan gıdalar ise tespit edilen gıdalar beslenmeden çıkarılır.
- Ajan toksik maddeler ise Detoks ve chelasyon yardımı ile vücuttan uzaklaştırırlır.
- Ajan vitamin ve mineral eksikliği ise eksiklikler yerine konulur.
- Eğer ajan mide bağırsak bozukluğundan(disbiyozis) ise disbiyozis tedavi edilir.
- Konstipasyon veya diyare varsa tedavi edilir.
- Bağırsak kolontesmizliği(EMR) yapılabilir.
- Karaciğer safra yolları temizliği uygulanabilir.
- Mide ph sı normal sınırlarına getirilir.
- Bağırsak phsı düzenlenir.
- Eğer pankreasın ekzoprin işlevi düzenlenir.
- Hastanın yeteri kadar su içmesi düzenlenir.
- Vücuda herhangi bir zarar vermeden vücun kendi kendini tedavi etme ve restore etme yeteneğini ortaya çıkarmak için çeşitli yöntemler uygulanır. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi “akapunktur” tedavisidir.( Organ arasındaki ahengi, işleyişi düzenler)
Not: klinikte her hasta önce test edilir, hastalık sebepleri tespit edilir ve tedavisi düzenlenir.
MİGREN, AKAPUNKTUR tedavi yöntemi ile destekleyerek çok kısa bir zamanda tedavi edilir.
KLİNİĞİMİZDE TEDAVİ SÜRECİ
Kliniğimize başvuran hastaların ilk olarak detaylı bir hastalık öyküsü alınır. Fiziki muayenesi yapılır. Daha sonra Biyorezonans test yöntemleriyle hastalığa sebep olan etkenler tespit edilir. Bu uygulamalar her hastaya ve her hastalığa özeldir.
KLİNİĞİMİZDE UYGULANAN TESTLER
Tedavi yapılması gerekliliği oluştuğunda artık hastaya bazı testler yapılmalıdır. Bu testler arasında:
- Gıda Testi; Yapılan bu testler ile vücudun tolere edemediği, zararlı olan maddelerin hastalar için yapılan diyetten çıkarılması söz konusudur.
- Hormon Testi: Hastalığa neden olan hormonlarında araştırılması gereklidir. Çünkü eksik kalan vitamin ve minerallerin dışarıdan takviye edilmesi gereklidir.
- Bağırsak Florası Testi: yapılan bu test ile gastrointestinal sistemine ait fonksiyonlar değerlendirilecektir. Şişkinlik, diyare, geğirme, yanma gibi şikâyetlerde bu testler tedavilerde kullanılmaktadır. Bu testlerde bozukluk var ise tedavinin başarıya ulaşması zor olacaktır.
- Ağır Metal Testi: Vücutta ağır metaller bulunabilir. Bu test ile tespit edilebiliyor. Sonrasında çelesyon ve detox yolları bu şekilde tedavi edilebilir.
- Toksit Madde Testi: Vücudumuzda sindirim, deri yolu, solunum yolları ile çeşitli toksikler birikebilir. Bunların yaptıkları birikim vücut içerisinde bazı fonksiyonların çalışmasını engelleyecektir. Belirlenen bu sorunlar detox yöntemleri ile vücuttan temizlenbiliuor.
- PH Testi: Hastalarda mezenkim dokusunun PH düzeyini belirler. Normal PH değerlerine gelmesi sağlanacaktır.
Tüm bu testlerle hastalıkların etkenleri tespit edilir. Elde edilen sonuçlarla hastalara özel olarak tedavi seçenekleri uygulanır. Özellikle vücut için zararlı olan gıdanın diyetten çıkarılması gereklidir. Tedavide gerekli olan ve eksik kalan mineral, vitamin desteğinin sağlanması ile birlikte de gerekli düzenlemeler yapılır. Bunların yanı sıra toksik olan maddeler detox yöntemleri ve çelesyon ile vücuttan temizlenmektedir.
Bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra ACUGRAPH cihazı da kullanılmaktadır. Bu cihaz hastaları Çin tıbbı açısından değerlendirmektedir. Vücut içerisinde klinik testlerle yapılan tetkiklerde bulunan eksikler, bu cihaz ile yapıldığında enerji eksikliği olarak değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmelere göre de çeşitli akupunktur tedavileri yapılmaktadır. Tek kullanımlık iğnelerle yapılan tedavilerde de alerjik hastalıklarda etkili sonuçlar alınabilmektedir.
TÜM TEDAVİLERİMİZ
AKUPUNKTUR TEDAVİSİ, ALERJİK HASTALIKLARIN TEDAVİSİ, ASTIM HASTALIĞI TEDAVİSİ, BAĞIRSAK MANTARLARI TEDAVİSİ, BİOREZONANS İLE TEŞHİS VE TEDAVİ, DEPRESYON TEDAVİSİ, DİSBİYOZİS (DİSBİOTA) TEDAVİSİ, EGZAMA TEDAVİSİ, FİBROMYALJİ TEDAVİSİ, GIDA İNTOLERANSI TEDAVİSİ, KRONİK YORGUNLUK TEDAVİSİ, KABIZLIK TEŞHİS VE TEDAVİSİ, MİGREN TEDAVİSİ, OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) TEDAVİSİ, PANİK ATAK TEDAVİSİ, SEDEF HASTALIĞI TEDAVİSİ, SİGARAYI BAĞIMLILIĞI VE TEDAVİSİ, SÜLÜK TEDAVİSİ
Sağlık sorunlarınız hakkında uzmanlarımızdan yardım alın. Sorunuzu iletmeden önce lütfen E-Posta adresinizi doğru yazınız. Uzmanlarımızın cevapları size E-Posta adresiniz üzerinden iletilecektir