DEPRESYON
Depresyon, kişinin daha önce severek, isteyerek, hoşlanarak yaptığı işlerden ve alışkanlıklardan bir süre sonra zevk alamaması ve yapmak istememesi, ayrıca ruhen ve bedenen yaşadığı yorgunluk ve bitkinlik haline denir.
DEPRESYON
DEPRESYON
DEPRESYON HASTALIĞININ SEBEBİ NE?
Depresyonlu hastaların sanayileşmiş toplumlarda çok artması, endüstriyel gıdalara bağlı beslenme tarzının artması ile izah etmek mümkündür. Gıdalar, uzun süre raflarda saklamak için endüstriyel işlemden geçirilmekte ve bunun sonucunda gıdaların besleyiciliği kaybolmaktadır. Bu işlemleri yaparken, vücut için gerekli olan proteinler, karbonhidratlar, yağ asitleri, mineraller ve vitaminler azalmakta, kaybolmakta ya da doğallığı bozulmaktadır. Ayrıca besinlerin raf ömrünün uzaması amacıyla içine konan katkı maddeleri de hastalığun diğer bir sebebidir.
Ruhsal yapımızı düzenleyen, mutlu olmamızı sağlayan (seratonin, dopamin ve noradrenalin) hormonların vücudumuzda yeteri kadar olması gereklidir. Bu hormonlardan seratoninin ana maddesi triptafon, dopamin ve noradrenalinin ana maddesi tirozin aminoasit dir. Herhangi bir sebeple bu amino asitlerin yetersizliği, yukarıda sayılan hormonların yapımını bozar ve sonuçta depresyon görülür. Ayrıca yine bu hormonların sentezinde gerekli olan bazı vitaminlerden(C vitamini, B6 vitamini, B12 vitamini, D vitamini, niasin), bazı minerallerden (magnezyum, çinko, demir) ve omega 3 yağ asitlerinden fakir gıdalarla beslenenlerde depresyon görülebilir.
DEPRESYON HASTASI KENDİNİ NASIL HİSSEDER
- Depresyon hastası kendini üzgün ve endişe içinde hisseder.
- Depresyon hastası herşeyi olumsuz şekliyle düşünür, bütün olayları olumsuz tarafıyla görmeye başlar ve geçmişte yaptıklarından kendini sorumlu tutar ve suçlar.
- Depresyon hastası kendisini düşünmek istemese de bu duruma hakim olamaz. Hep kendini düşünür.
- Depresyon hastası geleceği ile ilgili hem umutsuz ve hem de karamsardır.
- Depresyon hastası kendisini hep çaresiz hisseder ve hayatın anlamsız olduğunu düşünür.
- Bu bakış açısıyla kişinin sosyal ilişkileri bozuk, performansı düşüktür.
Fakat her çökkünlük haline depresyon denemez.Depresyon diyebilmek için bu belirtilerin son iki haftadır devam etmesi ve bu süre içinde sürekli olması gerekir.
DEPRESYONUN BELİRTİLERİ NELERDİR?
1. DEPRESYONUN RUHSAL BELİRTİLERİ
- Daha önce yaptığı işlerden ve aktivitelerden aldığı aynı zevki ve hazzı şimdilerde almaz.
- Duygu değişiklikleri görülür, çabuk sinirlenir, olaylara karşı toleransı azalır.
- Sürekli kendini üzgün hisseder, çökkünlük ve bitkinlik içindedir.
- Uykusu düzensizdir, çok uyuma, uyku arasında sık sık uyanma, uykusuzluk çekme ya da az uyuma gibi problemleri vardır.
- Yapabileceği bir işe motive olamaz, dikkati çabuk dağılır, huzursuzluk vardır.
- Kendini işe yaramaz, değeri olmayan biri olarak görür, ölmeyi düşünür.
- Vücudun işlevleri azalır, cinsel isteksizlik oluşur, yorgunluk hisleri artar.
- Geçmişi ve geleceği düşündüğünde hep karamsardırlar, her kötü olayda kendini sorumlu tutarlar.
- İntihar etmeyi düşünürler ve hatta planlarlar.
2.DEPRESYONUN FİZİKSEL BELİRTİLERİ
- Daima yemek isterler, damak tatları kısa süreli olsa da mutlu eder, bu sebepten sık sık, fazlaca miktarda yerler. Çoğunlukla yemekle mutlu olurlar, mutluluğu yemekte ararlar. Bu nedenle çoğunlukla şişmandırlar. Sindirim sistemi şikayetleri vardır.
- Erkeklerde empotans (sertleşme güçlüğü) olabilir. Cinsel isteksizlik depresyonu derinleştirir.
- Hep yorgunluk vardır, yerlerinden kalkmak, hareket etmek istemezler.
- Kas ağrıları vardır, her zaman bir yerlerinin ağrıdığını söylerler.
- Kalp ağrıları olduğunu söylerler.
3.ÇOCUKLARDA DEPRESYON
Çocuğun okuldaki başarısı günden güne azalır. Derslere konsantrasyonu bozulur. Çocuk aşırı sinirli olur, arkadaşlarından uzaklaşmaya başlar. Sessiz ve yalnız kalmak ister, odasına kapanır. Madde kullanımına eğilim artar. Kendisine zarar verecek arkadaşlara takılmaya başlar. Ders çalışmak istemez.
Yukarıdaki belirtilerin hepsinin bir kişide bir anda olması şart değildir, zaman zaman yer değiştirerek bir kısmının bulunması da depresyon için yeterli olabilir: Fakat bu belirtilerin en az on beş gün boyunca var olması gerekir.
4.DEPRESYONU TETİKLEYEN ETKENLER ?
Hayatın bazı dönemlerinde kişiyi etkileyen olumsuz olaylar, çok sevdiği bir yakınının vefat etmesi, eşinden ayrılmak, uzun süre sılada kalmak, evlilikte yaşanan sorunlar, iyi bir çocukluk geçirememe, işsizlik, maddi sıkıntı gibi bir çok neden olabilir. Fakat yine de bunlar depresyon hastalığı için yeterli neden olmayabilir. “Çünkü asıl alta yatan neden daha önemlidir onu bulmak gereklidir”.
Obez hastaların tedavilerinden sonra, yani kilo verip fiziksel yapı normale döndüğünde, kişinin sağlığı düzeldikçe hızlı bir biçimde depresyondan çıkmaktadır. Bu nedenle depresyondan kişinin yeme içme alışkanlıkları sorumlu olabilir. Özellikle karbonhitratla veya hazır gıdalarla beslenenlerde, depresyon daha sık görülmektedir.
Genetik özellik de depresyon için bir nedendir. Bazı hastalıklar da depresyon riskini arttırmaktadır. Özellikle beyin ve kalp hastalıkları olan kişilerde, kalp krizi sonrası, beyin ve kalp damar tıkanıklığı, beyin kanaması, böbrek yetmezliği olanlarda, tiroid bezi rahatsızlıklarında daha fazla depresyon şikayetleri görülmektedir. Ayrıca bazı kişilik özellikleri depresyona daha yatkındır. Mükemmeliyetçi, aşırı duygusal, sıkıntılarını içine atan kişiler bu gruptadır. Bu kişiler çok gururludur. Başkalarını kırmak istemezler .
5.DEPRESYONUN TEDAVİSİ
Kliniğimize müracaat eden her hasta için önce iyi bir anemnez ve fiziki muayene yapılır . Daha sonra anemnez ve fiziki bulgular ışığında hastaya bioresonans yöntemi ile bazı testler yapılmakta ve bunların sonuçlarına göre depresyonun tedavisi planlanmaktadır.
6.DEPRESYONUN NEDENLERİNİ BİORESONANS TEST YÖNTEMİ İLE BELİRLENMESİ.
- GIDA TESTİ: Depresyonun tedavisinde en önemli testlerden biri olan bu test ile kişinin vücudu için uygun olmayan veya tolere edilemeyen gıdalar belirlenmekte ve diyetten çıkarılmaktadır.
- HORMON TESTİ : Eksikliği ile depresyona sebep olan hormonların seviyelerine bakılır.(seratonin dopamin, noradrenalin) Ayrıca yine bu hormonların yapımında görevli aminoasitlerin (triptafon tirozin), vitamin ve minerallerin ( vit B6 ,B12 magnezyum ,Cvit ,niasin ,çinko ) seviyelerine bakaruz. Tedavide eksik olanlar hastaya verilir.
- BAĞIRSAK FLORASI TESTİ : Yine bu hastalığın ortaya çıkmasına neden olan bağırsak florasını test ederiz. Normal floradan sapmalar varsa düzeltmeye yönelik beslenme programları verilir. Gastrointestinal sistemin fonksiyonlarını değerlendirir, kontipasyon, diyare, gaz, şişkinlik, geğirme, yanma gibi şikayetleri varsa tedavi ederiz. Bağırsak fonksiyonları bozuk ise (disbiyoz varsa) tedavide başarıya ulaşmak zordur. Bu durumda yukardaki hormonların yapı taşları olan aminoasit asit, mineral ve vitaminleri iyi ememez.
- AĞIR METAL TESTİ : Vücutta bulunabilecek ağır metalleri tespit eder. Detox ve çelesyon yolları ile vücuttan atarız .
- TOKSİK MADDE TESTİ: Vücudumuza toksik maddeler, sindirim, solunum, deri yolu ile girer ve yağ dokusunda birikir.(beyin, pankreas gibi). Toksik maddeler birikim yaptığı dokunun fonksiyonunu bozarlar. Bunlar Detox yöntemleri ile vücuttan uzaklaştırılır.
- PH TESTİ: Depresyonlu hastaların mezenkim dokusunun pH sını belirler ve normal pH da olmasını sağlarız.
Depresyon tedavisinde yukardaki testler yapıldıktan hemen sonra vücut için zararlı olan gıdaları diyetten çıkarırız. Eksik olan hormon, vitamin ve mineralleri veririz. Barsak florasını düzenleriz. Toksik olan maddeleri detox ve çelesyon yolu ile vücuttan temizleriz.
Ayrıca kliniğimizde halen kullanılmakta olan acugraph cihazı ile vücudumuzdaki meridyenlerin üzerinde bulunan akupunktur noktalarının enerji seviyelerini ölçeriz. Bu noktalardaki enerji seviyeleri beklenenden düşük veya yüksekse, hastayı buna yönelik akupunktur tedavi programına alırız.
Sonuçta, mevcut rahatsızlığı nedeniyle uzun seneler antidepresan kullanmak zorunda olan hastalar, kliniğimizde uzun senelerdir uygulanan biyorezonans ve akupunktur yöntemleri ile kısa sürede sağlığına kavuşmaktadır.
KLİNİĞİMİZDE TEDAVİ SÜRECİ
Kliniğimize başvuran hastaların ilk olarak detaylı bir hastalık öyküsü alınır. Fiziki muayenesi yapılır. Daha sonra Biyorezonans test yöntemleriyle hastalığa sebep olan etkenler tespit edilir. Bu uygulamalar her hastaya ve her hastalığa özeldir.
KLİNİĞİMİZDE UYGULANAN TESTLER
Tedavi yapılması gerekliliği oluştuğunda artık hastaya bazı testler yapılmalıdır. Bu testler arasında:
- Gıda Testi; Yapılan bu testler ile vücudun tolere edemediği, zararlı olan maddelerin hastalar için yapılan diyetten çıkarılması söz konusudur.
- Hormon Testi: Hastalığa neden olan hormonlarında araştırılması gereklidir. Çünkü eksik kalan vitamin ve minerallerin dışarıdan takviye edilmesi gereklidir.
- Bağırsak Florası Testi: yapılan bu test ile gastrointestinal sistemine ait fonksiyonlar değerlendirilecektir. Şişkinlik, diyare, geğirme, yanma gibi şikâyetlerde bu testler tedavilerde kullanılmaktadır. Bu testlerde bozukluk var ise tedavinin başarıya ulaşması zor olacaktır.
- Ağır Metal Testi: Vücutta ağır metaller bulunabilir. Bu test ile tespit edilebiliyor. Sonrasında çelesyon ve detox yolları bu şekilde tedavi edilebilir.
- Toksit Madde Testi: Vücudumuzda sindirim, deri yolu, solunum yolları ile çeşitli toksikler birikebilir. Bunların yaptıkları birikim vücut içerisinde bazı fonksiyonların çalışmasını engelleyecektir. Belirlenen bu sorunlar detox yöntemleri ile vücuttan temizlenbiliuor.
- PH Testi: Hastalarda mezenkim dokusunun PH düzeyini belirler. Normal PH değerlerine gelmesi sağlanacaktır.
Tüm bu testlerle hastalıkların etkenleri tespit edilir. Elde edilen sonuçlarla hastalara özel olarak tedavi seçenekleri uygulanır. Özellikle vücut için zararlı olan gıdanın diyetten çıkarılması gereklidir. Tedavide gerekli olan ve eksik kalan mineral, vitamin desteğinin sağlanması ile birlikte de gerekli düzenlemeler yapılır. Bunların yanı sıra toksik olan maddeler detox yöntemleri ve çelesyon ile vücuttan temizlenmektedir.
Bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra ACUGRAPH cihazı da kullanılmaktadır. Bu cihaz hastaları Çin tıbbı açısından değerlendirmektedir. Vücut içerisinde klinik testlerle yapılan tetkiklerde bulunan eksikler, bu cihaz ile yapıldığında enerji eksikliği olarak değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmelere göre de çeşitli akupunktur tedavileri yapılmaktadır. Tek kullanımlık iğnelerle yapılan tedavilerde de alerjik hastalıklarda etkili sonuçlar alınabilmektedir.
TÜM TEDAVİLERİMİZ
AKUPUNKTUR TEDAVİSİ, ALERJİK HASTALIKLARIN TEDAVİSİ, ASTIM HASTALIĞI TEDAVİSİ, BAĞIRSAK MANTARLARI TEDAVİSİ, BİOREZONANS İLE TEŞHİS VE TEDAVİ, DEPRESYON TEDAVİSİ, DİSBİYOZİS (DİSBİOTA) TEDAVİSİ, EGZAMA TEDAVİSİ, FİBROMYALJİ TEDAVİSİ, GIDA İNTOLERANSI TEDAVİSİ, KRONİK YORGUNLUK TEDAVİSİ, KABIZLIK TEŞHİS VE TEDAVİSİ, MİGREN TEDAVİSİ, OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) TEDAVİSİ, PANİK ATAK TEDAVİSİ, SEDEF HASTALIĞI TEDAVİSİ, SİGARAYI BAĞIMLILIĞI VE TEDAVİSİ, SÜLÜK TEDAVİSİ
Sağlık sorunlarınız hakkında uzmanlarımızdan yardım alın. Sorunuzu iletmeden önce lütfen E-Posta adresinizi doğru yazınız. Uzmanlarımızın cevapları size E-Posta adresiniz üzerinden iletilecektir