SEDEF HASTALIĞI
Sedef hastalığı toplum tarafından üzerinde çok tartışılan, çok yorum yapılan, hatta çok istismar edilen bir hastalıktır. Hekim olmayan kişilerde bu hastalığı tedavi ettiklerini iddia etmektedirler. Sebebide sedefin tedavi süresinin uzunluğuna bağlı ortaya çıkan psikolojik baskıdır.
SEDEF HASTALIĞI
SEDEF HASTALIĞI
I. SEDEF HASTALIĞI TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?
Sedef hastalığı toplum tarafından üzerinde çok tartışılan, çok yorum yapılan, hatta çok istismar edilen bir hastalıktır. Hekim olmayan kişilerde bu hastalığı tedavi ettiklerini iddia etmektedirler. Sebebide sedefin tedavi süresinin uzunluğuna bağlı ortaya çıkan psikolojik baskıdır.
“SEDEF HASTALIGININ TEDAVİSİ KESİNLİKLE VARDIR.”
Sedef hastalığının tedavisi; zaman, sabır ve disiplinli bir çalışma ister. Hasta ile doktorun birbirine inanması ve güvenmesi çok çok önemlidir. Derideki sedef lezyonlarını, yüzeysel olarak tedavi etmeye yönelik kremler, pomadlar ve ilaçlar hastalığı tedavi etmede yetersiz kalmaktadır. Bu ilaçlar elbette kısmi de olsa fayda sağlar ve hastayı geçici olarak rahatlatır. Ancak kullanılan ilaçlar bırakıldığında lezyonlar tekrar eski haline döner ve ilerleyerek devam eder. Bu da bize sedef hastalığının sadece bir deri hastalığı değil, bütün vücut sistemini ilgilendiren bir hastalık olduğunu gösterir.
“TEDAVİ BÜTÜN BİR SİSTEMİ İÇİNE ALARAK YAPILMALIDIR”.
Sedef hastalığının tıbbi adı Psoriasis dir. Dünyadaki görülme sıklığı %2-3 olduğu bilinmekte olup, ülkemizde bu oran daha da yüksektir. Türk toplumunda sedefin daha fazla görülmesi tamamen beslenme alışkanlıklarımızın farklı olmasından kaynaklanmaktadır. Hastalık, ülkemizde İç Anadolu bölgesi başta olmak üzere bütün bölgelerde görülmektedir . Yaş ve cinsiyet farkı gözetmeden her yaşta görülür. Çocukluk çağında en erken 4-6 yaşlarında görülür. Yetişkinlerde ise 45 ile 55 li yaşlarda görülme sıklığı daha fazladır.
Sedef yaraları vücudun travmaya açık olan diz, dirsek gibi bölgelerinde de başlar ve daha yoğundur, diğer bölgelerde daha az olup , el ve ayak tabanlarında nadiren görülür. Lezyonlar kol ve bacak dış yüzeyinde daha fazla, buna rağmen iç yüzeyde daha az görülür. Sedef hastalığını teşhis etmek kolaydır. Vatandaş tarafından da sedef hastalığı rahatça tanınabilir. Sedef hastalığının lezyonları kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.
Sedef hastalığının görüntü olarak çok çeşidi vardır.
- Klasik tip Sedef; Kabuklarla seyreden tiptir. Dirsek, koltuk altı, saçlı deri, kol ve bacağın ön yüzünde sıklıkla görülen bir tiptir.
- Eritrodermik Tip Sedef: Tüm vücutta kırmızı bir zemin üzerinde soyulma ve kabuklanmalarla klasik sedefe benzemeyen bir tiptir.
- Püstüler Tip Sedef: Kırmızı sedef plaklarının üzerine iltihaplanmaların ve sivilcelerin yerleşmesiyle oluşan bir tiptir.
- Damla Tipi sedef: Daha çok çocukluk çağında görülür. İltihaplı boğaz enfeksiyonları, herhangi bir kesi, travma veya cerrahi bir operasyondan daha sonra görülebilir. Bu tip vücutta damla gibi kabuklu yaralarla seyreder, geniş yer kaplar.
Sedef hastalığı iki farklı yaş grubunda daha yoğunlaşmaktadır. Birincisi çocukluk çağı yaş grubu (4-12), ikincisi yetişkin (45-55) yaş grubudur.
Hastalığın Görülme Şekilleri:
- Hastalığın görüldüğü bölgede, gümüş renginde, kırmızı zemin üzerine yerleşmiş balık pulu şeklinde plaklar olabilir,
- Bazı hastalarda sadece saçlı deriyi tutabilir
- Bazı hastada ise sadece tırnakta belirtileri olabilir.
- Kaşıntılı, kaşıntısız olabilir.
- Bazı hastalarda sırt ağrıları, bazı hastalarda eklem ağrısı veya eklem romatizması ile birlikte olabilir.
Bulgular ve şikayetler hastadan hastaya değişebileceği gibi, hepsi birarada da olabilir.
II. TEDAVİ NASIL YAPILMALI
Sedefin tedavisi zor ancak kesinlikle mümkündür. Tedavi uzun süre alabilir, bazen 6 ay, bazen 2 yıl sürebilir.
III.TEDAVİYİ ZORLAŞTIRAN SEBEPLER
- Hastanın yaşına ve cinsiyetine göre
- Daha önce nasıl bir tedavi gördüğüne,
- Başka bir hastalığın eşlik edip etmediğine,
- Hastalığın süresine,
- Hastanın beslenme alışkanlığına,
- Hastanın daha önce kullandığı ilaçlara (kortizon, antibiyotik, analjezik vs.),
- Hastanın geçmişinde travma veya cerrahi müdahale olup olmadığına,
- Hastanın diş sağlığına (amalgam, kron vs.),
- Hastanın sosyo ekonomik yapısına,
- Hastanın doğum şekline (sezeryan vs.) bağlı olarak tedavi süresi değişebilir. Bundan dolayıdırki sedef hastalığının tedavisi zaman alır.
IV.SEDEF HASTALIĞININ TEDAVİSİ
Kliniğimize başvuran hastaların ilk olarak detaylı bir hastalık öyküsü alınır. Fiziki muayenesi yapılır. Daha sonra Biyorezonans test yöntemleriyle hastalığa sebep olan etkenler tespit edilir.Bu uygulamalar her hastaya ve her hastalığa özeldir.
” DOĞRU TESPİT, DOĞRU TEŞHİS DOĞRU TEDAVİYE GÖTÜRÜR”
VI.KLİNİĞİMİZDE YAPILAN BİYOREZONANS TESTLERİ
- Kompriensiv test: Genel tarama testidir ve hastanın genel durumu hakkında bilgi verir. Her hastaya uygulanır.
- Gıda intolerans testi: En önemli testlerdendir. Hastanın hangi gıdalara allerjisi olduğunu veya intoleransı olduğunu tespit eden testtir.
- Allerji profil testi: Hastanın neye karsı allerjisi olduğunu belirleyen testtir. Allerjik hastalarda ve deri hastalıklarında çok belirleyicidir.
- Bağırsak flora testi : Bütün hastalıklarda bağırsak florası hastalığın oluşmasında asıl etkendir. Her hastalıkta değerlendirilen testtir.
- Ağır metal testi:Vücuttaki ağır metalleri tespit eden testtir. Ağır metaller;
- Bağırsak florasının bozulmasında etkendir (toksik etki yapar)
- Hormon salgılayan glandlarda(bezlerde) birikerek, bezlerin işlevini bozarak hastalığa sebep oluşturur.
- Sinir sistemi , (yağ dokusu) beyin, omirilik, periferik sinir sistemi dokularında birikirek hastalık oluşturur.
- Hormon testi: En önemli testlerdendir, hormonlar vücudumuzu idare eden gizli patronlardır. Çoğu hastalıkta azlığı veya çokluğu ile işin içindedir.
- Nörotransmitter testi: (Seratonin, histamim, dopamine vs.) Alerjik hastalıklarda(ektopik dermatit, alerji , ürtiker vs), nörolojik hastalıklarda, (parkinson vs.), psikolojik hastalıklarda (şizofren, depresyon, panic atak, anksiyete vs) başağrılarında (migren vs.) kullanılan bir testdir.
- Emosyonel test : Bazı hastalıklarda etken olan duygulardır.
- Toksin testi : Vücutta herhangi bir yolla bulunan toksinleri bu testle tespit ederiz. Toksinler daha çok solunum yoluyla alınır. (Kimyasal toksinler, radyoaktivite, elektriksel stress vs.)
- PH testi : Vücudun pH sını belirleyen testtir, oldukça önemlidir. Vücut normal pH nın dışına çıktığı zaman hastalıklar için zemin oluşur.
Yukarıdaki testlerle hastalık etken ve etkenleri tespit edilir. Elde edilen veriler neticesinde HER HASTAYA ÖZEL tedavi protokolleri oluşturulur.
Bu testlerin yanı sıra kliniğimizde ayrıca ACUGRAPH CİHAZI kullanılarak, hastalar Çin tıbbı açısından değerlendirmektedir. Bu cihaz vücudumuzda bulunan meridyenlerde dolaşan enerjideki eksiklik ve fazlalıkları tespit etmekte ve bunların düzeltilmesine yönelik akupunktur reçeteleri vermektedir.
Sonuçta; Vücut için zararlı olan gıdaların diyetten uzaklaştırılması, vücudun metabolik faliyetlerinin düzeltilmesi ve akupunktur ile vücudun kendi kendini tedavi etme yeteneğinin desteklenmesi ile hastalık tedavi edilmekte ve kesin sonuçlar alınmaktadır.
KLİNİĞİMİZDE TEDAVİ SÜRECİ
Kliniğimize başvuran hastaların ilk olarak detaylı bir hastalık öyküsü alınır. Fiziki muayenesi yapılır. Daha sonra Biyorezonans test yöntemleriyle hastalığa sebep olan etkenler tespit edilir. Bu uygulamalar her hastaya ve her hastalığa özeldir.
KLİNİĞİMİZDE UYGULANAN TESTLER
Tedavi yapılması gerekliliği oluştuğunda artık hastaya bazı testler yapılmalıdır. Bu testler arasında:
- Gıda Testi; Yapılan bu testler ile vücudun tolere edemediği, zararlı olan maddelerin hastalar için yapılan diyetten çıkarılması söz konusudur.
- Hormon Testi: Hastalığa neden olan hormonlarında araştırılması gereklidir. Çünkü eksik kalan vitamin ve minerallerin dışarıdan takviye edilmesi gereklidir.
- Bağırsak Florası Testi: yapılan bu test ile gastrointestinal sistemine ait fonksiyonlar değerlendirilecektir. Şişkinlik, diyare, geğirme, yanma gibi şikâyetlerde bu testler tedavilerde kullanılmaktadır. Bu testlerde bozukluk var ise tedavinin başarıya ulaşması zor olacaktır.
- Ağır Metal Testi: Vücutta ağır metaller bulunabilir. Bu test ile tespit edilebiliyor. Sonrasında çelesyon ve detox yolları bu şekilde tedavi edilebilir.
- Toksit Madde Testi: Vücudumuzda sindirim, deri yolu, solunum yolları ile çeşitli toksikler birikebilir. Bunların yaptıkları birikim vücut içerisinde bazı fonksiyonların çalışmasını engelleyecektir. Belirlenen bu sorunlar detox yöntemleri ile vücuttan temizlenbiliuor.
- PH Testi: Hastalarda mezenkim dokusunun PH düzeyini belirler. Normal PH değerlerine gelmesi sağlanacaktır.
Tüm bu testlerle hastalıkların etkenleri tespit edilir. Elde edilen sonuçlarla hastalara özel olarak tedavi seçenekleri uygulanır. Özellikle vücut için zararlı olan gıdanın diyetten çıkarılması gereklidir. Tedavide gerekli olan ve eksik kalan mineral, vitamin desteğinin sağlanması ile birlikte de gerekli düzenlemeler yapılır. Bunların yanı sıra toksik olan maddeler detox yöntemleri ve çelesyon ile vücuttan temizlenmektedir.
Bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra ACUGRAPH cihazı da kullanılmaktadır. Bu cihaz hastaları Çin tıbbı açısından değerlendirmektedir. Vücut içerisinde klinik testlerle yapılan tetkiklerde bulunan eksikler, bu cihaz ile yapıldığında enerji eksikliği olarak değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmelere göre de çeşitli akupunktur tedavileri yapılmaktadır. Tek kullanımlık iğnelerle yapılan tedavilerde de alerjik hastalıklarda etkili sonuçlar alınabilmektedir.
TÜM TEDAVİLERİMİZ
AKUPUNKTUR TEDAVİSİ, ALERJİK HASTALIKLARIN TEDAVİSİ, ASTIM HASTALIĞI TEDAVİSİ, BAĞIRSAK MANTARLARI TEDAVİSİ, BİOREZONANS İLE TEŞHİS VE TEDAVİ, DEPRESYON TEDAVİSİ, DİSBİYOZİS (DİSBİOTA) TEDAVİSİ, EGZAMA TEDAVİSİ, FİBROMYALJİ TEDAVİSİ, GIDA İNTOLERANSI TEDAVİSİ, KRONİK YORGUNLUK TEDAVİSİ, KABIZLIK TEŞHİS VE TEDAVİSİ, MİGREN TEDAVİSİ, OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) TEDAVİSİ, PANİK ATAK TEDAVİSİ, SEDEF HASTALIĞI TEDAVİSİ, SİGARAYI BAĞIMLILIĞI VE TEDAVİSİ, SÜLÜK TEDAVİSİ
Sağlık sorunlarınız hakkında uzmanlarımızdan yardım alın. Sorunuzu iletmeden önce lütfen E-Posta adresinizi doğru yazınız. Uzmanlarımızın cevapları size E-Posta adresiniz üzerinden iletilecektir