İstatistikler

All countries
704,753,890
Vaka
Updated on April 20, 2024 1:08 pm
All countries
560,567,666
Hasta
Updated on April 20, 2024 1:08 pm
All countries
7,010,681
Ölüm
Updated on April 20, 2024 1:08 pm

COVID-19 Bilgilendirme

All countries
704,753,890
Toplam vaka
Updated on April 20, 2024 1:08 pm
All countries
560,567,666
Hasta
Updated on April 20, 2024 1:08 pm
All countries
7,010,681
Ölüm
Updated on April 20, 2024 1:08 pm
spot_img

NEDEN HASTALANIYORUZ?

Her canlıda olduğu gibi, insanoğlu da mükemmel bir plân ve programla yaratılmıştır. Bu mükemmellik anne karnında başlar.

TEKNOLOJİK UYGULAMALAR

Teknolojik uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

SAĞLIK REHBERİ

Tüm Hastalıklar Hakkında Bilgi, Sağlık Makaleri, Doktora Sorulmuş Sorular ve Sağlık Ansiklopedisi İçin Tıklayın.

TEDAVİLER

Tüm tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

DOKTORUNUZA SORUN

Sağlık sorunlarınız hakkında uzmanlarımızdan yardım alın.

NEDEN HASTALANIYORUZ?

Her canlıda olduğu gibi, insanoğlu da mükemmel bir plân ve programla yaratılmıştır. Bu mükemmellik anne karnında başlar. Sağlıklı bir gebelik dönemi bebek için sağlıklı bir hayatın da başlangıcıdır. Gebelik döneminde özellikle anneye çok iş düşer. Annenin sağlıklı olması, sağlıklı beslenmesi, hem kendi hem de karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi açısından zorunludur. Diğer yandan vücut için zararlı (toksik) maddelerden kendisi için olduğu kadar, karnındaki yavrusu içinde uzak durması, korunması şarttır.

Gebeliğin sağlıklı geçmesi kadar çocuğun doğumu da sağlıklı ve normal yolla olmalıdır. Yani tıbbi bir zorunluluk yoksa, doğum şekli normal bir şekilde doğum kanalı yolu ile olmalıdır. Çünkü doğum anında doğum kanalında bulunan ve çocuk için elzem olan bakterileri alarak çocuk dünyaya gözlerini açar. Bu bakteriler doğan yavrunun bağırsağına yerleşerek, çocuğun gelecekteki sağlıklı bir hayatı için başlangıç oluşturur.

ANNE SÜTÜ?

Sağlıklı bir hayat için anne sütü şarttır ve hayatın temelini teşkil eder. Bu nedenle anne sütünün yerini hiç bir gıda tutamaz. Zira, anne sütü doğan çocuk için planlanmış ve üretilmiştir, yani doğan çocuğa özel üretilmiştir. Yavru doğduğu için annede süt üretilmeye başlamıştır. Anne sütünün yerini başka bir canlının sütü veya başka bir besin asla tutamaz Anne sütü çocuğun gelişmesi ve büyümesi için gerekli en kıymetli besindir.

ÇOCUKLUKTA YAPILAN AŞILAR

Çocuklukta yapılan aşılar zamanında yapılmalıdır. Bu aşılar çocukluk dönemi enfeksiyon hastalıklarına karşı çocuğu korumak için yapılmaktadır. Anne sütü, çocuğun bağışıklık (immünite) sistemi tam olarak gelişene kadar infeksiyonlardan korunmak için yeterlidir. Bu yüzden aşılar, çocukta bağışıklık sistemi geliştikten sonra yapılmalıdır. Erken yapılan aşılar, bebeklerdeki bağışıklık sistemini zorlar veya bozabilir, dolayısıyla güçlü bağışıklık sistemi oluşamaz. Bu da ileriki yaşlardaki hastalıklar için zemin hazırlar. Çocuğun bağışıklık sistemi 1 -1,5 yasları arasında gelişir. Bu nedenle aşıların bu yaşlardan sonra yapılması çok önemlidir.

EK GIDALAR

Çocukta süt döneminden sonra ek gıdaya başlanır ve bu dönemde yavaş yavaş çocuk anne sütü ile birlikte ek gıdalarla beslenmeye başlar. Ek gıda çok önemlidir.

BESLENME NASIL OLMALIDIR

Beslenme her canlıda olduğu gibi, insanoğlunda da fıtratına(doğasına) uygun olmalıdır. Yani, doğada canlıların bir kısmı otla, bir kısmı etle, bir kısmı da hem et hem otla beslenir. Böylece bütün canlılar, ne yiyeceğini bilir ve ona göre besinlerini arar, bulur ve hayatını devam ettirir. Çünkü her canlı türünde sindirim organları (dudak, ağız, çene yapısı, yutak, mide, barsak gibi sindirim sistemleri ) birbirinden az çok farklı gelişmiş ve yediği besinleri sindirmeye uygun bir şekilde oluşmuştur. Bu nedenle yiyeceklerini seçerek, bilerek yerler. Fıtrata(doğasına) uygun olmayan besinler vücut için yabancı madde gibi görülür ve reaksiyon geliştirilerek yok etmeye ve zararsız hale getirilmeye çalışılır. Bu maddeler vücuda uyumsuz (intolerans) ya da alerjik besin olarak algılanır ve vücut bunlardan kendisini korumaya çalışır. Koruyamaz ise hastalanır .

Besinlerin uzun süre korunması veya saklanması için içlerine koyulan koruyucu maddeler, vücut için zararlıdır ve hastalık sebebi olabilir. Besinler rafine ediliyorsa doğası bozulmakta, dolayısıyla içlerinde bulunan proteinlerin, yağların, şekerlerin vasfı da bozulmaktadır. Bunlar da vücut tarafından yabancı madde olarak algılanmaktadır.

Örneğin, şekerler üretim aşamasında rafine edilir ve uzun süre dayanması için içlerine koruyucu, katılaştırıcı, koku verici veya renklendirici yabancı maddeler konur. Ayrıca içlerine yoğunlaştırıcı ilave edilmesi nedeniyle, insanlar alması gerekenden daha fazlasını alırlar.

Yediğimiz besinler, sindirim sistemimiz tarafından en küçük birimlerine ( proteinler aminoasit asitlere, şekerler nişastalar glukoza galaktoza, meyve ve sebzeler glukoza fruktoza vitaminlere minerallere, yağlar yağ asitlerine) ayrılarak bağırsaktan emilir ve vücutta kullanılacak hale getirilir. Emilimde bağırsak florası çok önemlidir. Ancak bağırsak florası denen bağırsakta yaşayan bakterilerin cinsi, sayıları ve karakteri önemlidir. Bunların bağırsakta bir denge içinde olması zorunludur. Bağırsak florası bozuk ise hastalıklar oluşur.

Bağırsak florasının karakterini bozan etkenler, bir taraftan emilimi bozarken, diğer taraftan beslenme yetersizliğine bağlı hastalıkların oluşmasına neden olur. Ayrıca floranın bozulması, gıdalarla aldığımız besinlerin bu bakterilerce daha fazla tüketilmesine ve daha fazla atık maddenin oluşmasına sebep olur. Sonuçta, oluşan atık maddeler dokularda daha fazla birikir ve hastalıklar ortaya çıkar.

BAĞIRSAK FLORASINI BOZAN NEDENLER

Sezeryanla doğum (normal flora oluşamaz)
Beslenme alışkanlığı: Tek taraflı beslenme, düşük değerli karbonhidratla veya çok fazla hayvansal proteinlerle beslenme, çok fazla abur cuburla beslenme.
Gelişi güzel ilaç kullanma; İlaçlar vücuda yabancı maddelerdir. Bunlar (antibiyotikler, analjezikler, steroidler vs.) bağırsaktaki florayı öldürür, yerine kötü flora hakim olur.
Diş tedavisinde kullanılan metaller (amalgam, kron vs) barsak florasına zarar verir ve patojenlerin (Floranın bozulmasına)artmasına sebeptir.
Bağırsakta parazitlerin artması floranın dengesini bozar. Oluşan metabolitler doku ve organlara geçerek hastalıkları oluşturur. Ayrıca bu parazitler kişinin besinlerine ortak olarak beslenme yetersizliğine neden olur.(vitamin yetersizliği, mineral yetmezliği vs.)
İçtiğimiz sulardaki ağır metaller.
Günlük yeterli su içmemek, en az 2,5 -3 litre içmek zorundayız
Nefes yolu ile aldığımız hava ile toksik gazlar( kurşun, oto ekzos gazları vs )
Deri yolu ile aldığımız (saç boyaları, makyaj, kozmetik malzeme vs.) kimyasal maddeler.

Bütün bu nedenler bir taraftan da bağışıklık sistemimizi zayıflatarak, dıştan ve içten bizi rahatsız eden mikroplara, soğuk, sıcak, rüzgâr, yağmur, kar gibi hava durumlarına karşı vücudumuzun daha hassas olmasına neden olur. Sonuçta hastalıklar oluşur.

KLİNİĞİMİZDE TEDAVİ SÜRECİ

Kliniğimize başvuran hastaların ilk olarak detaylı bir hastalık öyküsü alınır. Fiziki muayenesi yapılır. Daha sonra Biyorezonans test yöntemleriyle hastalığa sebep olan etkenler tespit edilir. Bu uygulamalar her hastaya ve her hastalığa özeldir.

KLİNİĞİMİZDE UYGULANAN TESTLER

Tedavi yapılması gerekliliği oluştuğunda artık hastaya bazı testler yapılmalıdır. Bu testler arasında:

  • Gıda Testi; Yapılan bu testler ile vücudun tolere edemediği, zararlı olan maddelerin hastalar için yapılan diyetten çıkarılması söz konusudur.
  • Hormon Testi: Hastalığa neden olan hormonlarında araştırılması gereklidir. Çünkü eksik kalan vitamin ve minerallerin dışarıdan takviye edilmesi gereklidir.
  • Bağırsak Florası Testi: yapılan bu test ile gastrointestinal sistemine ait fonksiyonlar değerlendirilecektir. Şişkinlik, diyare, geğirme, yanma gibi şikâyetlerde bu testler tedavilerde kullanılmaktadır. Bu testlerde bozukluk var ise tedavinin başarıya ulaşması zor olacaktır.
  • Ağır Metal Testi: Vücutta ağır metaller bulunabilir. Bu test ile tespit edilebiliyor. Sonrasında çelesyon ve detox yolları bu şekilde tedavi edilebilir.
  • Toksit Madde Testi: Vücudumuzda sindirim, deri yolu, solunum yolları ile çeşitli toksikler birikebilir. Bunların yaptıkları birikim vücut içerisinde bazı fonksiyonların çalışmasını engelleyecektir. Belirlenen bu sorunlar detox yöntemleri ile vücuttan temizlenbiliuor.
  • PH Testi: Hastalarda mezenkim dokusunun PH düzeyini belirler. Normal PH değerlerine gelmesi sağlanacaktır.

Tüm bu testlerle hastalıkların etkenleri tespit edilir. Elde edilen sonuçlarla hastalara özel olarak tedavi seçenekleri uygulanır. Özellikle vücut için zararlı olan gıdanın diyetten çıkarılması gereklidir. Tedavide gerekli olan ve eksik kalan mineral, vitamin desteğinin sağlanması ile birlikte de gerekli düzenlemeler yapılır. Bunların yanı sıra toksik olan maddeler detox yöntemleri ve çelesyon ile vücuttan temizlenmektedir.

Bu tedavi yöntemlerinin yanı sıra ACUGRAPH cihazı da kullanılmaktadır. Bu cihaz hastaları Çin tıbbı açısından değerlendirmektedir. Vücut içerisinde klinik testlerle yapılan tetkiklerde bulunan eksikler, bu cihaz ile yapıldığında enerji eksikliği olarak değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmelere göre de çeşitli akupunktur tedavileri yapılmaktadır. Tek kullanımlık iğnelerle yapılan tedavilerde de alerjik hastalıklarda etkili sonuçlar alınabilmektedir.

TÜM TEDAVİLERİMİZ

AKUPUNKTUR TEDAVİSİ, ALERJİK HASTALIKLARIN TEDAVİSİ, ASTIM HASTALIĞI TEDAVİSİ, BAĞIRSAK MANTARLARI TEDAVİSİ, BİOREZONANS İLE TEŞHİS VE TEDAVİ, DEPRESYON TEDAVİSİ, DİSBİYOZİS (DİSBİOTA) TEDAVİSİ, EGZAMA TEDAVİSİ, FİBROMYALJİ TEDAVİSİ, GIDA İNTOLERANSI TEDAVİSİ, KRONİK YORGUNLUK TEDAVİSİ, KABIZLIK TEŞHİS VE TEDAVİSİ, MİGREN TEDAVİSİ, OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) TEDAVİSİ, PANİK ATAK TEDAVİSİ, SEDEF HASTALIĞI TEDAVİSİ, SİGARAYI BAĞIMLILIĞI VE TEDAVİSİ, SÜLÜK TEDAVİSİ

Sağlık sorunlarınız hakkında uzmanlarımızdan yardım alın. Sorunuzu iletmeden önce lütfen E-Posta adresinizi doğru yazınız. Uzmanlarımızın cevapları size E-Posta adresiniz üzerinden iletilecektir

DOKTORUNUZA SORUN
Lütfen adınızı yazınız.
Lütfen soyadınızı yazınız.
Lütfen size ulaşabileceğimiz bir telefon numarası yazınız.
Lütfen size ulaşabileceğimiz e-posta adresinizi yazınız.
Mesajınızın konusunu seçiniz.
Bize ulaştırmak istediğiniz sorunuzu yazınız.

İLAÇSIZ TEDAVİ MERKEZİ

MERAK ETTİKLERİNİZ

Şifayı Alanya’da buldu

YAPTIĞI araştırmalar sonucunda Alanya'da bulunan Şifahane Sağlıklı Yaşam Merkezi hekimlerinden Dr. Recep Çelik'in adına ulaştığını söyleyen Duygu İyidoğan, "17 sene boyunca bu hastalıkla savaştım....

Ayağı kesilme noktasına gelen egzama hastası çareyi Alanya’da buldu

Alanya'da yaşayan 56 yaşındaki Yusuf Ziya Arslan, yaklaşık 4 yıldır 2 bacağındaki egzama hastalığı nedeniyle Ankara ve Alanya'da bulunan çeşitli hastanelere giderek şifa aradı....

Her yerde aradığı şifayı Alanya’da buldu

ALANYA’da yaşayan 56 yaşındaki Yusuf Ziya Arslan, yaklaşık 4 yıldır 2 bacağındaki egzama hastalığı nedeniyle çeşitli hastanelere giderek şifa aradı. Birçok tedaviye rağmen egzamanın...

AĞIR (TOKSİK) METALLERLERİN EGZAMADAKİ ROLÜ NASILDIR.

Candida rahatsızlığı olan hastaslarda Civa, Bakir, Alüminyum, Bizmut, ve Arsenik gibi toksik metaller bulunma ihtimali yüksektir. Bizim ülkemizde sanayileşmeme her bölgede olmadığı için şanslı...

EGZAMA HASTALIKLARINDA PROBİOTIK KULLANIMI?

Her canlı barsağında olduğu gibi insan barsağında da trilyonlarca mikro-canlılar yaşamaktadır. Bu canlı ortamına“mikrobiyota” denmektedir. Mikrobiyotayı yaklaşık dört yüze yakın mikro-canlı ...

Egzama ya neden olan viral ve immünolojik yükler

*a. immünolojik yükler.* İmunolojik açıdan bakıldığında alerjiler subklinik enfeksiyonların sonucunda ortaya çıkmaktadır .Geçirilmiş bir viral enfeksiyondan baki kalan virüs artıkları adrenal bez üzerinde...

ŞİFAHANE, İLAÇSIZ TEDAVİ MERKEZİ MERKEZİ

HAKKIMIZDA

ŞİFAHANE

Şifahane, İlaçsız Tedavi Merkezi uzman akademik kadrosu, ileri tıbbi donanımı ile Türkiye'nin özel sağlık kompleksidir.

BASINDAN

HABERLER

Şifahane, Sağlıklı Yaşam Merkezi, Alanya hakkında şimdiye kadar basında yer alan haberleri BASINDAN sayfası altında bulabilirsiniz.

SİZE ÖZEL

SAĞLIK REHBERİ

Tüm Hastalıklar Hakkında Bilgi, Sağlık Makaleri, Doktora Sorulmuş Sorular ve Sağlık Ansiklopedisi İçin Tıklayın.

İletişim

Şifahane, İlaçsız Tedavi Merkezi

Saray Mah. Hoca Ahmet Yasevi Cad.
Ustalıoğlu Sok. Saliha Hüseyin Zamanoğlu Apt.
No: 16/A / Alanya, Antalya - TÜRKİYE

Email: [email protected]

Detaylı bilgi ve randevu için:

Şifahane, Çalışma Saatlerimiz:

Pazartesi - Cuma: 10:00 - 17:00

Alanya, Sağlıklı Yaşam Merkezi:

Saray Mahallesi | Hoca Ahmet Yasevi Caddesi | Ustalıoğlu Sokak | Saliha Hüseyin Zamanoğlu Apartmanı | No: 16/A | Alanya | Antalya | 07400 | Türkiye